Pennybirdrabbit – For Love EP (OWSLA)

Posted on February 15, 2014 in News

Pennybirdrabbit se u L.A. preselila iz San Diega sa snovima koje ima svaki kreativan glazbenik. Kao mala slušala je mjuzikle, confessional folk i classic rock, a sve zajedno primjenjeno na moderne zvukove utjecalo je na to kako danas zvuči. Koristeći svoju preaktivnu bajkovitu maštu, ona stvara svjetove, priče i pjesme kojima privlači pozornost suradnika širom svijeta. Penny se sprijateljila sa EDM super zvijezdom Skrillexom i pomogla pretvoriti njegovu pjesmu ‘All I Ask of You’ u ogroman hit. Zatim je istesala zanat surađujući s izvođačima M Machine i 12th Planet te osvojila još više fanova. Dok je radila na svojim pjesmama, Penny je činila ono što svaka mlada osoba u ovom tisućljeću radi – provodila puno vremena na internetu. Kroz magiju društenih mreža, upoznala je Nicka, poznatog pod nadimkom Young & Sick. Brzo su se sprijateljili i preko oceana počeli razmjenjivati ideje za pjesme.

Penny: ‘Nick mi je poslao jednu od svojih pjesama kojom me je rasplakao, imala sam jednu meni posebnu pjesmu i okljevala sam dati da ju itko takne…dok nisam čula njegovu ‘Continuum’. Osjetila sam da mu je jednako važna kao što je bila ta moja pjesma meni, da je razumio vibru moje pjesme, ono kako je nastala. Pa sam mu odlučila poslati snimku vokala bez podloge i sljedeće čeg se sjećam – zaljubila sam se u način njegove produkcije.’
Ubrzo nakon toga Nick se preselio u Ameriku i kada je Penny snimku te pjesme pustila svom frendu Skrillexu, on je naprosto inzistirao da ona i Nick trebaju snimiti i objaviti cijeli EP za njegovu OWSLA etiketu.

I tako je nastao ‘For Love’ EP.

Ovo je tek početak za Pennybirdrabbit. Penny trenutno radi na novim pjesmama i pripadajućim video konceptima, za većinu kojih scenarij i režiju potpisuje upravo ona.

facebook | twitter | tumblr | soundcloud

comments: Closed