Odaberi Mayales na prvi dan proljeća!

Posted on February 26, 2014 in Live

Aquarius Music Shopovi pripremili su za Vas akciju, koja traje do subote. Na prodajnim mjestima Varšavska 13, Kneza Branimira 29 i Maksimirska 16, uz kupnju 2 ulaznice, na poklon dobivate dvostruki CD Mayalesa i Kristijana Beluhana “Svima želim raj za sve” + “Skretanje”!

mayales
Mayalesova nova avantura, kodnog imena Prvi dan proljeća u Tvornici, doista je upuštanje u izazovnu, ali logičnu pustolovinu s nekoliko razumljivih ambicija. Prije svega dostojanstveno zatvoriti jedan iznimno uspješan ciklus grupe te najaviti početak novog, odnosno staviti kvačicu pored imena Veliki pogon Tvornice – maltene statusnog simbola u karijeri svakog benda s ozbiljnim ambicijama.

Uzmemo li u obzir više od godinu dana kako je izašao toliko hvaljeni povratnički album ‘2’ (Porin za Album godine, najbolji Alternativni album te Produkciju), a koji se kuhao 13 dugih godina, razumljiva je procjena kako je sazreo trenutak da se ova bajka adekvatno predstavi u rodnom gradu benda, da se zahvali vojsci suradnika – te ‘pusti zrak’ novim pjesmama koje očigledno pršte iz kreativnog dvojca, mame i tate Mayalesa, Petra Beluhana i Vlade Mirčete.

Okuraženi unisonim hvalospjevima struke i kritike te fantastičnim bendom, dokazanim glazbenicima koji su posljednjih godinu dana maestralno presviravali Dvojku (vrhunac nastup na Terraneu), Petar i Vlado zasigurno su osjetili ugodan vjetar u leđa svim svojim pop rock fantazijama, svojoj artističkoj predanosti koja zove istinsku pažnju – i kvalitetan koncertni prostor – no prije svega nedvosmisleni signal opravdanosti njihovog ostanka na sceni nasuprot prepuštanju svojim demonima i dugom traženju smisla.

Sudeći po najavama, Mayales se doista sprema duboko zaviriti u svoju kajdanku objavljenih i ne objavljenih pjesama, uključujući i radove s podjednako hvaljenog prvijenca Svima želim Raj za sve (1999.), koji su posljednjih godinu dana povratka na scenu zaobilazili u velikom luku, kako medijski tako i koncertno. Dakako, uz Mayalese uvijek je za očekivati interesantne goste, nove aranžmane te izvođačku napetost – osobito otkako se Petar neočekivano prihvatio frontmenstva i mikrofona. Njegova neobično iskrena interpretacija u stanju je pjevačko neiskustvo pretvoriti u jedinstvenu prednost.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 60 kn potražite i u Tvornici kulture (Šubićeva 2/Ljudevita Posavskog 1) te u sustavima www.ulaznice.hr i www.entrio.hr.

comments: 0 »

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>