KONCERT PUBLIC IMAGE LTD

Posted on June 2, 2013 in Live

Mjesec lipanj bit će jako uzbudljiv za Johna Lydona i njegov Public Image Ltd. Nastavljaju s koncertnim aktivnostima u sklopu kojih će, između ostalog, svirati na Glastoburyju, u Finsbury Parku te, što je posebno važno za nas, po prvi put u Hrvatskoj, u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Public Image Ltd službeno su najavljeni kao glavna predgrupa na velikom koncertu manchesterskih legendi The Stone Roses koji će se održati u londoskom Finsbury Parku u subotu 8. lipnja. Finsburry Park je Lydonov dom, on je doslovce rođen i odrastao u tom kvartu, stoga će im ovaj nastup biti od posebnog značenja. Također, bit će to njihov prvi nastup Finsbury Parku nakon legendarnih, prijelomnih koncerata koje je PIL održao davne 1978. u tamošnjem Rainbow Theatreu.

“Kakva sjajna prilika da The Rolling Stones i Michael Jagger gledaju Public Image Ltd i Johnnyja Rottena na Glastonburyju! Hugs and kisses baby rockers!” izjavio je John Lydon prilikom potvrde nastupa na jednom od najvećih festivala na svijetu, njihovom prvom dosad. PIL će na Other Stageu svirati 28. lipnja.

TVORNICA KULTURE – 12. LIPANJ
Public Image Ltd održat će koncert u Tvornici kulture u srijedu, 12. lipnja. Već je dobro poznato da je to prvi nastup Johnnyja Rottena u Hrvatskoj u njegovoj dugoj glazbenoj karijeri. Cijeli bend u Zagreb stiže dan ranije kad će Lydonu na posebnoj ceremoniji biti uručen Porin za posebna dostignuća u glazbi.
Koncert u Zagrebu dio je svjetske turneje u sklopu koje je već posjetio Japan, Kinu i Australiju. Osim Hrvatske i Velike Britanije bend će nastupiti I u Srbiji, Makedoniji, Rusiji, Portugalu, Irskoj, Francuskoj i Italiji. Na turneji promoviraju svoj aktualan album “This Is PIL” objavljen prije točno godinu dana uz sjajne kritike otočkih medija.

ULAZNICE
Ulaznice za koncert grupe PiL koštaju 170 kn. Cijena na dan koncerta iznosi 190 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1)
• Churchill shopovi: Avenue Mall, City centar, Arena centar
• Punkt (Branimir centar)
• Daily News (Prolaz podhodnik)
• Eventimova prodajna mjesta I www.eventim.hr
• www.entrio.hr

‘One Drop’ je singl s posljednjeg studijskog albuma banda PiL – ‘This Is PiL’ objavljenog 28. svibnja 2012.

comments: 0 »

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>