elbow singl NY Morning

Posted on January 29, 2014 in News

Britanski band elbow je objavio prvi službeni singl s budućeg albuma, kojim žele dočarati jednostavnost ljubavi prema glazbi. Pjesma će se naći na njihovom šestom studijskom albumu ‘The Take Off And Landing Of Everything’ čiji izlazak je planiran za 10. ožujka. Video spot je posveta starijem paru iz Brooklyna, Dennisu i Lois, koje su Happy Mondays već ovjekovječili pjesmom na svom trećem studijskom albumu iz 1990. (Pills ‘n’ Thrills and Bellyaches). Dennis i Lois su veliki štovatelji glazbe i proputovali su cijeli svijet zajedno gledajući koncerte i festivale još od lipnja daleke 1975! U video spotu su oboje intervjuirani, tu je i njihova velika kolekcija memorabilije koju su sakupili kroz godine koja uključuje i promo materijale The Ramonesa, jednog od njihovih najdražih grupa, dok u podlozi svira upečatljiva feel-good balada, novi singl banda elbow. Osim zbog ljubavi prema glazbi, svrha njihovog sudjelovanja u videu je ujedno i posveta staroj glazbenoj sceni grada New Yorka. Lois izjavljuje: ‘To je ono što ja radim s mojim novcem. Kupujem gorivo i odlazim slušati glazbu’. Pri kraju spota Dennis zapaža: ‘Ovo je bilo gdje je bila glazba, i to je gdje su inteligentni ljudi bili i tamo je bio život. To je to. Većina stvari koje smo pratili i voljeli su nestale, ali mi smo još uvijek ovdje’. Treba li išta dodati ovakvim izjavama?

Prije objave singla, elbow su materijal s albuma predstavili kroz film „Fly Boy Blue / Lunette“, u produkciji dugogodišnjih vizualnih suradnika Soup Collective, koji prikazuje i atmosferu sa snimanja albuma u vlastitiom Blueprint i Real World studijima:

elbow o budućem albumu ‘The Take Off And Landing Of Everything’:

www.elbow.co.uk

comments: 0 »

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>