Rufus Wainwright – 2.travnja u Zagrebu!

Posted on February 28, 2014 in Live

Photo credit: Tina Tyrell

Rufus Wainwright je jedan od najvećih kantautora svoje generacije. Sin folk pjevača Loudon Wainwright III i Kate McGarrigle i brat Marthe Wainwright, svoje je mjesto pod glazbenim suncem našao isključivo zahvaljujući vlastitom jedinstvenom zvuku, bio to rock, opera, kazalište, ples ili film.

Rufus je objavio sedam studijskih i dva live albuma, dok je ‘Rufus Does Judy At Carnegie Hall!’ bio nominiran za nagradu Grammy.

1999.i 2002. – Dobio je nagradu Juno za najbolji alternativni album (‘Rufus Wainwright’ i ‘Poses’)

Njegova prva opera ‘Prima Donna’ premijerno je izvedena na Manchester International Festivalu u srpnju 2009. Canadian Opera nedavno je naručila da napiše svoju drugu operu koja će biti bazirana na priči o rimskim vladarima Hadrianu i Antinousu. Nova opera bit će premijerno izvedena u listopadu 2018. u Torontu.

U travnju 2012, objavio je svoj najkomercijalniji album‘Out Of The Game’ na kojem je surađivao sa mega producentom Markom Ronsonom. Glazbeno, Rufus je surađivao s mnogim izvođačima, između ostalih to su: Elton John, Paul Simon, Antony, David Byrne, Joni Mitchell, Robert Wilson, Lou Reed, Pet Shop Boys, Guy Chambers i Boy George. Suskladao je i vokalom popratio naslovnu pjesmu ‘Swing Both Ways’ na posljednjem albumu Robbiea Williamsa.

‘Vibrate: The Best of Rufus Wainwright’ bit će objavljen početkom ožujka 2014. Ova kolekcija donosi 18 pjesama, ali i potpuno novu pjesmu ‘Me and Liza’ nastalu u suradnji s engleskim glazbenikom, producentom i tekstopiscem Guyem Chambersom. Na proširenoj deluxe verziji naći će se još 16 rariteta odsviranih uživo ili studijski.

Rufus Wainwright kreće na europsku turneju u ožujku, a u sklopu iste nastupiti će u Zagrebu 2. travnja u KD Vatroslava Lisinkog. To će biti njegovo drugo gostovanje u Hrvatskoj.

Inače, izvanredan zabavljač, Rufus Wainwright će se hrvatskoj publici predstaviti sa samostalnim izvedbama uz klavir.

Nešto što pravi glazbeni znalac – ne propušta!

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mjestima sustava Eventim, te na blagajni KD Vatroslava Lisinskog.

– online na www.eventim.hr i www.ulaznice.hr

Vibrate: The Best of Rufus Wainwright – Interactive Sampler:

Nova pjesma ‘Me and Liza’ nastala u suradnji s Guyem Chambersom:

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>