THE NOTWIST – Močvara, 11.04.2014.

Posted on February 28, 2014 in Live
Credit: Joerg Koopman

Photo credit: Joerg Koopman

ŽEDNO UHO PREDSTAVLJA

THE NOTWIST – 11.04.2014.

VRATA 20:00 • POČETAK 21:00

Prije skoro 25 godina nedaleko od Münchena, braća Acher i Messerschmidt osnovali su bend The Notwist koji je ubrzo nakon osnivanja izašao iz prvobitnog, u to vrijeme popularnog, grunge izričaja i okrenuo se autentičnom komponiranju, istraživanju moderne pop glazbe inteligentno i s dušom spajajući RnR, jazz i elektronsku glazbu. Nikada se nisu opterećivali ili podlegli pravilima glazbene industrije u cilju stjecanja popularnosti, već su uvijek na prvom mjestu gajili prirodan kreativni proces stvaranja glazbe iz čega se rodio autentični sanjivi zvuk The Notwista, što je publika diljem svijeta sama prepoznala i postavila ih među bitne izvođače nezavisne pop/RnR scene.

Nakon tri gostovanja u Hrvatskoj u posljednjih desetak godina, The Notwist će 11. travnja 2014. nastupiti u zagrebačkom klubu Močvara. U cilju opisivanja atmosfere koja nas očekuje u najavljenom koncertu ponajbolje je prisjetiti se atmosfere rasprodanih koncerata – dva dana zaredom 2005. godine u KSET-u kao i nevjerojatno emotivnog koncerta 2008. godine u dvorani &TD Studentskog centra u Zagrebu. Također treba napomenuti i odličan nastup na festivalu Terraneo 2012. kada je dupkom ispunjeni Aqua stage odzvanjao pjesmama koje je publika nepogrešivo pjevala zajedno s bendom.

U svojoj dvadesetpetogodišnjoj karijeri izdali su šest studijskih albuma, jedno službeno live izdanje kao i 2009. soundtrack godine za film Storm što je ujedno i njihovo posljednje izdanje. Pored LP albuma The Notwist iza sebe imaju niz izdatih singlova koji pored originalnih verzija pjesama nose i remixove izvođača: Four Tet, Caribou, Console, Loopspool, Panda Bear, itd. S obzirom na dinamiku benda u objavljivanju novih materijala vrlo je izgledno da je upravo novi materijal razlog turneje u 2014. no s obzirom da zasad još nema službenih informacija o novom albumu ostaje nam da osluškujemo i zabilježimo 11.4. kao datum kada ćemo još jedanput otputovati u čarobni sanjivi svijet jednih i neponovljivih THE NOTWIST.

Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim lokacijama: Dirty Old Shop, Tratinska 18; Rockmark, Berislavićeva 13.

http://www.notwist.com/
www.facebook.com/thenotwist
www.twitter.com/thenotwist

‘Close to the Glass’ is out 24th February on City Slang.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>